Alexandru Ciubotariu

pisica patrata

1. Alex sau Pisica Patrată?

Şi Alexandru şi PisicaPătrată şi Ciubi. Şi mai dezvolt şi altele…

2. Cum a inceput totul?

Ca orice copil am desenat. Apoi au urmat nişte şcoli de artă, ca să înveţi să te întorci la simplitatea şi inocenţa acelui desen din copilărie. Cu PisicaPătrată a început dintr-o observaţie a spaţiului public şi acum mai mulţi ani începuse să se mişte ceva în acest spaţiu şi imediat mi-a atras atenţia. Am început să intervin.

La început mai mic şi mai timid apoi din ce în ce mai mare şi mai diversificat atât tehnic, cât şi ca plasament sau dimensiune.

3. De unde vin personajele tale?

Este un bagaj imaginar care aşteaptă încă să iasă la iveală. În general preocupările pentru personaje vin din căutările mele pentru diferite figuri care să populeze viitoare benzi desenate. Unele au fost mai norocoase, altele au rămas doar la stadiu de schiţă sau idee…

4. Care a fost drumul de parcurs între graffiti și benzi desenate?

pisi

Nu cred că a fost un drum.

Am desenat dintotdeauna şi că am făcut o pagină de bandă desenată sau un perete nu a contat foarte mult pentru mine. Au fost diferite suporturi pentru personajele care trebuiau să iasă la suprafaţă. Desigur aici se poate vorbi mult legat de finalitatea fiecărei laturi. O bandă desenată o faci ca să o publici fără mai riscuri, un perete îl faci cu ceva riscuri şi fără a avea neapărat o destinaţie precisă, dar pentru mine ca artist sunt doar detalii legate de tehnică.

5. Cum e să îți vezi lucrările în spațiul public?

La început era foarte interesant. Aveai parte de impact şi „feedback” imediat, care la momentul respectiv era important pentru mine.

Un alt lucru frumos era că nu puteai controla deloc “viaţa” acestor lucrări. Unele au rezistat câteva ore, altele mai sunt şi acum în stradă după ani de zile.6. Ce îți inspiră Bucureștiul?

Este un loc care îmi place. Este locul unde mă simt foarte bine. Dacă ar fi avut şi marea de la Constanţa, ar fi fost perfect.

IMG_4364

7. Ce ai schimba la el?

Ar fi nişte lucruri.

Aş mai dărâma (sau nu aş mai construi) nişte clădiroaie noi şi mari şi aş face mai multe parcuri. Aş renova nişte clădiri vechi şi valoroase în loc să le lăsăm să „moară”. Aş ruga oamenii care parchează pe trotuar să nu o mai facă. Nu aş construi o biserică mai mare decât Casa Poporului sau ţepe şi cactuşi de sticlă.

8. Care e ambiția ta, ca artist?

Nu am nicio ambiţie ca artist.

E un drum pe care trebuie să merg. Satisfacţiile pe care le-am avut până acum au depăşit mult visele mele legate de ce aş fi putut realiza vreodată. Atâta timp cât pot să lucrez ceea ce îmi place sunt un om împlinit.

9. Cum arată o zi din viața Pisicii Pătrate/ lui Alex?

Mă trezesc, fac câte ceva, apoi mă culc. 

Pentru mai multe PisiciPătrate, daţi o tură pe http://undergroundbd.blogspot.ro/

 

Comments

Recent Posts

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed