Dacӑ nu e întrebarea ta pe aici, ne gӑsești zi și noapte la colorimetrulcultural@vipromania.ro1. Trebuie neapӑrat sӑ fiu student?

Da, noi  dezvoltӑm deocamdatӑ proiecte pentru speranța țӑrii. Vezi în regulament dacӑ e în regulӑ.2. E concurs exclusiv pentru lumea de la Arte?

Nici gând. Dacӑ te consideri talentat și bun, lumea mereu cascӑ ochii la lucrӑrile tale și vrei sӑ iei atitudine pentru București prin artӑ, ești de-al nostru. Indiferent cӑ ești de la Arte, ASE, Politehnicӑ, Medicinӑ, Drept, Teologie etc. etc.

3. Cum mӑ înscriu mai exact?
 • intri pe www.colorimetrulcultural.ro/inscrie-te
 • descarci formularul
 • completezi detaliile
 • atașezi lucrarea în mail dacӑ permite; dacӑ nu, ne lași tot în mail link de transfer al ei (poți folosi transfer.ro, wetransfer.com etc.)
 • dai send spre adresa colorimetrulcultural@vipromania.ro
 • aștepți semnul magic pe telefon sau mail de la noi pânӑ pe maxim 25 aprilie 2013


4. Pânӑ când mӑ pot înscrie?

Pânӑ pe data de 21 aprilie 2013, când orologiul sau digitalul va arӑta ora 12 noaptea.

5. Mӑ pot înscrie singur sau cu încӑ niște prieteni?

     Te poți înscrie singur sau într-un grup de maxim 3 creativi.6. Povestea trebuie sӑ fie actualӑ sau veche?

     Poți ilustra sau reinterpreta orice fel de poveste vrei tu, realӑ sau fictivӑ. Poate fi de la o întâmplare de care ai citit, auzit, vӑzut acum în prezent sau istoricӑ la o poveste imaginatӑ.

     Important e sӑ respecte regulamentul, sӑ fie în legӑturӑ și sӑ ilustreze spațiul urban ales.7. Mӑ pot înscrie pe câte categorii de concurs vreau?

     Nu nu, vei alege una singurӑ dintre video, fotografie, desen sau picturӑ.8. Câte lucrӑri pot înscrie pe categoria aleasӑ?

     Poți înscrie o singurӑ lucrare pe categoria pe care ai ales-o.9. Dar stai puțin. La fotografie nu reușesc sӑ exprim tot ce doresc doar printr-una singurӑ. N-am voie mai multe?

    Din pӑcate, rӑmâne tot o singurӑ lucrare. Dar nu ai limitӑ la imaginație. Poți realiza colaje, editӑri și alte tehnici prin care poți cuprinde tot ce vrei.10. Pot alege un singur cartier dintre Cotroceni și evreiesc?

     Da, te axezi pe un singur cartier, dar dacӑ gӑsești elemente comune pe care vrei sӑ le ilustrezi în legӑturӑ cu Cotroceni și evreiescul, ai liber la creație.11. Trebuie sӑ țin cont de o anumitӑ delimitare?

Da, tot pentru a-ți ușura munca, am ales urmӑtoarele limite:

a. cartierul Cotroceni
 • Intrarea Costache Negri
 • Strada Doctor Lister
 • Bulevardul Eroilor
 • Bulevardul Alexandru Vitzu
b. cartierul evreiesc
 • Bulevardul Mircea Vodӑ
 • Strada Maximilian Popper
 • Strada Traian
 • Calea Cӑlӑrașilor
Harta o gӑsești aici.

12. De unde pot lua informații despre specificul zonei alese?

      Pe  www.colorimetrulcultural.ro/inscrie-te vezi în josul paginii câte o prezentare a specificului fiecӑrei zone și ce simboluri poți gӑsi pe acolo. Prezentarea e realizatӑ de Raiden, autor al blogului rezistenta.net, unde poți da peste și mai multe detalii.Alte spații ar fi

13. Trebuie sӑ țin cont de anumite condiții sau detalii tehnice când realizez lucrarea?

       Da, noi am venit cu sugestii tehnice, doar condițiile sunt bӑtute-n cuie.

       Le gӑsești în regulament de pe la pagina 4.14. Lucrarea înscrisӑ trebuie sӑ fie fӑcutӑ neapӑrat în perioada asta? Sau poate fi și mai demult?

       Lucrarea ta este acceptatӑ dacӑ ai realizat-o începând cu 1 ianuarie 2013 și pânӑ la data limitӑ de înscriere, 21 aprilie 2013.15. Cine și cum alege cele mai tari lucrӑri?

       Ȋn perioada 22 – 24 aprilie vom da mai departe lucrӑrile juriului specialist de pe fiecare categorie.

     Sunt 3 pe fiecare categorie și îi vom anunța oficial  în intervalul 10 – 14 aprilie 2013 pe pagina oficialӑ de Facebook și pe site.

      Le vor alege urmӑrind grila de evaluare și prin experiența pe care o au.16. Trebuie sӑ particip la activitӑțile din perioada 26 – 28 aprilie 2013?

       Nimic nu trebuie, nu strigӑm catalogul.

       Dar e în avantajul tӑu. Cunoști oameni tari și te poți remarca și printre invitați klumea. Totuși, mӑcar la 1 – 2 activitӑți, hai sӑ ne vedem la fațӑ. Le anunțӑm în timp util oricum pe site si pe Facebook. 17. Dar la activitӑțile din perioada 10 – 12 aprilie 2013?

     Acestea sunt pentru cei care și-au fӑcut temele la primul termen limitӑ stabilit (7 aprilie 2013), dar te așteptӑm cu drag. Le gӑsești pe pagina oficialӑ de Facebook si pe site.18. Ziceați ceva de o expoziție publicӑ într-un spațiu central? Mai exact?

       Da da, vizibilitatea. Ȋn final, cele mai bune 3 lucrӑri de pe cele 4 categorii de concurs vor fi prezentate și expuse într-un spațiu public surprizӑ. Putem spune doar cӑ e aproape de pasajul de la Universitate.

        Ca perioadӑ, undeva în intervalul 6 – 17 mai 2013. Te lӑmurim la timp, fӑrӑ probleme.

 

19. Deci ce pot câștiga?

       Ocazia de a arӑta prin arta ta cӑ specificul și cultura Bucureștiului nu se rezumӑ doar la zonele populare.

       Plus o experiențӑ fainӑ.      Desigur și

 • premiul cel mare de 500 de euro pentru fiecare categorie
 • vouchere, cӑrți, reviste, produse de la prietenii noștri
 • insight-uri de la invitați
 • vizibilitate și recunoaștere
 • niște prieteni noi


20.  O curiozitate: de ce și ce înseamnӑ numele ӑsta colorimetrul cultural?

       Aa, mulțumim cӑ ne întrebi. Noi credem cӑ în orice subiect sau temӑ poți gӑsi o dozӑ de culoare, noi ne vom lega în special de subiectele culturale.

    Colorimetrul este mai exact un aparat, care precum vitezometrul, centimetrul și restul, mӑsoara ceva. Mai exact doza și nivelul de culoare din substanțe. Așadar, alegem sӑ vedem esența și nu doar aparența din lucruri, iar la prima ediție a proiectului vrem sӑ facem vizibile culorile cartierelor alese din București prin arta ta.Comments

Recent Posts

Social Media Icons Powered by Acurax Website Design Expert
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed