Alexandru Iacob – Reptilianul                               reptilianul3 

Cine e Reptilianul? În 10 cuvinte, te rog.

Reptilianul este exploratorul urban cu un public țintă bine delimitat.1.    Ce face Reptilianul în afara explorărilor urbane? 

Învăț pentru facultate, scriu și-mi dezvolt ideile, îmi place să cunosc oameni noi, dar și să mă distrez cu prietenii pe care parcă-i știu de-o viață. Mă mai pasionează subiectele oculte și spirituale, dar nu și cele religioase. Pe scurt, iubesc și urăsc ca toți ceilalți.

2.    În ce mod ți-a influențat personalitatea și viata descoperirea acestei pasiuni? 

Explorarea urbană a avut pentru mine mai multe dimensiuni. Una din ele este fotografia, cealaltă dorința de a scrie. Numai cele două m-au făcut să mă orientez spre o facultate de jurnalism.  Cât despre alte laturi precum dorința de aventură și de a cunoaște, dar și istoria și cultura peste care am dat în documentările mele m-au ajutat să-mi clădesc o imagine completă asupra orașului în care trăiesc. Fără toate astea eram doar o fantomă într-un oraș viu și plin de povești.

3.    Numește o inițiativă / proiect destinat mediului urban bucureștean care ți-a plăcut. 

Mi-a plăcut Street Delivery, deși am și aici câteva rețineri. Nu prea sunt adeptul inițiativelor și proiectelor de acest gen. Apreciez munca reală acolo unde e cazul și mă bucur de partea artistică acolo unde există un mesaj. Restul îmi par reclamă, superficialitate și ipocrizie.

Un proiect urban fantastic mi se par și diversele desene lipite prin oraș sau stencil-urile folosite unde trebuie, pentru a masca un zid plin de afișe de exemplu. 

4.    În cazul tău, cât înseamnă explorare în sine și cât documentare pentru explorare?

În mod normal, aventura explorării plus materialele de la fața locului  trebuiesc echilibrate cu o documentare amplă. Sunt locuri, în schimb, despre care nu pot afla multe date, iar explorarea propriu-zisă ocupă teren. Ocazional, când începe să mă pasioneze cazul și istoricul unei clădiri, fac o investigație minuțioasă și caut orice material ajutător, indiferent cât de puține fotografii aș avea.

5.    Cel mai înalt și cel mai jos loc din București în care ai ajuns. 

 
Una dintre cele mai frumoase aventuri a fost cea de pe Turnul IFMA, turnul de testat lifturi din zona Basarab. Am sărit peste garduri cu sârma ghimpată, m-am ferit de paznici, iar apoi m-am cățărat până la prima fereastră fără geam. Deasupra, Bucureștiul lumina feeric și am făcut destul de multe fotografii, încercând să nu mă împiedic de numeroasele antene de radio, internet și altele.

Cu echipamentul potrivit sau improvizat am ajuns și in buncărul de sub Opera Română, un adăpost antiatomic, care acum 4 ani era inundat până la gleznă. Cu timpul, paza și-a sporit atenția, dar, cu toate astea, am mai reușit să intru de două ori. Am constatat că nivelul apei creștea de la an la an. Probabil foarte curând Opera va fi inundată. Interiorul era labirintic. Te puteai pierde foarte ușor daca nu recunoșteai camerele dupa mobilierul diversificat care încă mai zăcea pe-acolo. 

6.    Tunelele urbane bucureștene sau construcțiile industriale părăsite? De ce? 

Deși se spune că reptilienii preferă subteranul, eu aș alege fabricile părăsite din cauza luminii de care pot profita. Întunericul tunelurilor îmi limitează anumite idei de fotografie, iar eu nu dispun de multe accesorii tehnologice care m-ar putea ajuta. 

7.    Cum iți vezi munca în viitor? Te-ai gândit la o modalitate de a reuni cercetările și descoperirile tale, în afara blogului? (expoziție, carte etc.) 

Da, mă gandesc serios la o viitoare expoziție. Am găsit și câteva locuri unde aș putea expune alături de un prieten cu care am început aventurile astea. Dar amân mereu din cauza lipsei sponsorilor. Curând o să mă pun pe cautat și poate reușesc ceva.

Și da, mă gândeam și la o carte-album, în care aș putea să povestesc fotografiile. Eu nu sunt adeptul ideii că o poză face cât 1000 de cuvinte. Cred că fotografia prezentată alături de povestea ei înseamnă mai mult. De asemenea, eu nu fac cărți de colorat. Încerc să-mi impun fotografia și mesajul ei așa cum vreau să fie văzute. 

 8.    Asociază explorarea urbană cu o melodie. 

Kool and the Gang – Fresh :D

9.    La sfârșit, un vis neîmplinit / proiect pentru blog. 

Așa cum spuneam mai devreme, o expoziție și o lansare de album. Dar sunt doar neîmplinite încă.

Am și alte planuri pentru viitor, acela de a nu părăsi România până când nu am vizitat toate obiectivele bune de explorat. Altfel, nu mă voi simți împăcat când voi explora în alte orașe din Europa.Pentru a citi mai multe din aventurile lui Alexandru Iacob, rӑsfoiește http://reptilianul.blogspot.ro/

Comments

Recent Posts

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed